lørdag 27. juni 2009

Kardemomme

Likegyldighet. Samfunnet er gjennomsyret av det. Norge er av de aller verste. Det er helt utrolig hva vi lukker øynene for, hva vi bevisst eller ubevisst velger ikke å se. Det er ikke så nøye. Det er ikke så farlig. Det har ingen betydning hva jeg sier eller gjør uansett. Det har ikke noe å si hva man tror på. Hva man gjør. Bare man ikke plager noen.

Jeg liker ikke Kardemommeloven. Den er tannløs, uten initiativ, uten iver, uten kraft, uten kjærlighet.

2 kommentarer:

  1. Jeg tenkte faktisk også på Kardemommeloven i går, eller var det kanskje i dag? Uansett, jeg tenkte den var veldig naiv. Det r jo selvfølgelig også meningen (i fortellingen). Men er det Kardemommelov vi har her til lands? Det er jeg ikke så sikker på. Likegyldighet, ja, det er jeg enig i, men naivitet er jo noe ganske annet. I naiviteten vet man ikke bedre, mens den likegyldigheten du snakker om er en valgt tilstand. Er man likegyldig, har man valgt å ikke bry seg. Eller?

    SvarSlett
  2. Dette kunne man fort fylt en kveld med, kjenner jeg. Det spørs vel hva man legger i denne kardemommeloven. Den er nok naiv i utgangspunktet, for en stor del, men den har likevel noe bevisst i seg som jeg synes å se mye av idag. Jeg føler også at den har fått et litt annet innhold med årene, så og si, og har blitt brukt til inntekt for holdninger som gir seg utslag i likegyldighet. Det må vel innrømmes at jeg nok også preges av det faktum at kardemommeloven brukes i kristne sammenhenger, hvor den slår et slag for likegyldigheten ved å røske ut kjernen og alvoret i det kristne budskapet (hvilket altså ikke er å være grei og snill..) Her er vi neppe helt på bølgelengde, men jeg mener likevel å se noen av de samme tendensene i politikk og samfunn. Kan diskuteres dypere over en clausthaler om ønskelig:-)

    SvarSlett